Het wonderlijke Colour Correcting powder!

Al het gedoe van make-up is er te veel aan voor mij. Ik heb het graag naturel, zonder veel gedoe. Ook heb ik lang rondgelopen met het idee dat het verkeerd was. Toch voel ik nu, straal ik ook graag voor een feestje. En Dr Hauschka komt met de oplossing voor mij:” Colour Correcting powder”. Gemakkelijk, natuurlijk, sprankelend en je hebt maar één ding nodig (geen 5 verschillende lagen om het er dan allemaal toch nog goed en naturel uit te laten zien). Dr Hauscha creëert de bijzonderste producten en is er voor iedereen die van kwaliteitsvolle, pure en eerlijke verzorging houdt!

In mijn begin twintiger jaren was ik heel zoekend in wat ik hier nu eigenlijk kwam doen op deze wereld. Ik probeerde allerlei opleidingen en interesses uit. Zo ben ik ook terecht gekomen in de opleiding schoonheidsspecialiste. Verzorging, eerlijke producten, massage, welzijn… Allemaal zaken die me erg intereseerden. Dus leerde ik er ook met make-up te werken. Ik had al veel tips gekregen van mijn beste vriend in mijn tienerjaren die me maar al te graag als proefkonijn gebruikte om de gekste dingen mee uit te proberen. Note: Ik ben blij dat we niet zijn opgegroeid in de facebookcultuur van deze tijd, het beeldmateriaal dat daarop zou verschenen zijn, zou mijn leven echt veranderd hebben! De manieren waarop ik in het Leuvense ben verschenen, speciaal is dan zacht uitgedrukt :).

Ik leerde dus dat je toch wel zeker 3 verschillende soorten van foundations en concealer nodig had. Met daarover dan nog poeder en blush voordat je nog maar aan oogschaduw, oogpotlood, eyeliner, lipliner, wenkbrauwpotlood, lippenstift en ten slotte mascara kon denken! En ook: “hoe meer make-up, hoe meer naturel je eruit ziet!” Ok, dat zaakje hield ik al snel voor bekeken. Ook het gevoel dat ik van al die lagen op mijn huid kreeg, tjonge. Ik had echt last om alle gelaatsuitdrukkingen die ik in de aanbieding heb te kunnen maken. En van een glas drinken of eten werd opeens zoveel moeilijker! 

Toch vind ik het ook wel mooi als iemand een mooie, passende make up draagt. Voor speciale gelegenheden je extra mooi maken, je laten stralen. Leuk, toch? Lang vond ik het verkeerd. Het maskeren van je waarheid, het anders voordoen dan wie je echt bent. Het onnatuurlijke ervan, de link met dierenproeven en chemische industrie, chemische belasting van mijn systeem. Nu kan ik het zien als eren, sieren van mezelf. Waarschijnlijk omdat ik make-up nu zelf ook niet meer zou gebruiken om dingen weg te stoppen, te verbergen en natuurlijke de chemische versies gewoon niet gebruik.

Dus ben ik Dr Hauschka nu dankbaar om zo’n mooi poeder te maken zodat ik mezelf voor deze feesten extra kan laten stralen zonder mijn systeem te belasten!

Meer info over het poeder vind je hier. En je kan het ook bij Yavanna vinden, want daar zijn we heel erg fan van Dr Hauschka!

Blessed be

Jessica