Shiatsu massage

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse behandelmethode. Letterlijk vertaald betekent het: “Druk met de vingers”. Shiatsu is een vorm van manuele therapie die nauw verwant is aan acupunctuur. Beide gaan uit van de bij de mens aanwezige levensenergie (“Ki”), en van het zelfherstellend vermogen van het menselijk organisme.
Bij shiatsu worden dezelfde punten op het lichaam behandeld als bij acupunctuur, maar daarnaast ook de meridianen die deze punten met elkaar verbinden.

 

Shiatsu is een uitstekende behandelmethode voor klachten die kunnen ontstaan wanneer er langdurig en structureel een te groot beroep gedaan wordt op het incasseringsvermogen van het lichaam. Zulke klachten komen tegenwoordig meer voor, omdat veel mensen grote delen van de werkdag zittend en gelijksoortig werk verrichten, vaak onder hoge werkdruk. Daarnaast vraagt onze ‘snelle’ maatschappij ook nog om de verwerking van vele indrukken in de vorm van televisie, internet, kranten, en telefonie.

Door deze twee factoren (een onnatuurlijke statische werkhouding, en de constante informatiestroom uit de samenleving), wordt veel spanning in het lichaam opgebouwd. Deze spanning kan zich gaan uiten in tal van problemen, zoals hoofdpijn en migraine, nek-, rug- of schouderklachten. Daarnaast kunnen ook slapeloosheid, geprikkeldheid, depressiviteit en zelfs burnout-verschijnselen optreden.

Shiatsu zorgt ervoor dat het lichaam weer herkent hoe het zich echt kan ontspannen. Als gevolg hiervan verbetert de werking van de lichaamsfuncties (denk bijvoorbeeld aan de hormoonhuishouding of het zenuwstelsel), en krijgt het lichaam zijn natuurlijke weerstand, veerkracht en herstellingsvermogen terug. Hierdoor heeft shiatsu ook een sterk preventieve werking.

Welkom in mijn praktijk

Mijn naam is Jessica Nys en sinds 2013 beoefen ik ook Shiatsu in mijn praktijk. Mijn behandelingen kunnen zowel heel fysiek zijn als heel energetisch. Naargelang de behoefte en vraag van de persoon en het lichaam. Ik deins niet terug om heel diep in een systeem te gaan werken. Dat kan dus met fysieke of energetische kracht. Ik werk steeds samen met begeleiding van gidsen en het eenheidsbewustzijn. Er wordt een veld van veiligheid en heling gecreëerd waarin vanzelf verschuivingen, loslaten en transformatie ontstaat. Welkom aan iedereen die ik hiermee kan ondersteunen.

Een sessie duurt 1 uur en kost 65 euro.

Een sessie van transformatiecoaching en shiatsu gecombineerd duurt 1,5 uur en kost 90 euro.