Muzieklessen

Mondharp & Digeridoo
door sjamaan Brecht Vastesaeger

Sessie | 1u | €54

Mondharp

Wat is de mondharp?

De mondharp is een zéér oud instrument en heel wijdverspreid. Echt in bijna elk land ter wereld kan je een model of variant terugvinden. Het is een instrument waarbij we de mond als klankkast gebruiken voor het produceren van het welbekende “drone” geluid met de bijhorende helende boventonen. De muzikale en technische mogelijkheden zijn enorm!

Het bespelen van de mondharp brengt ons naar een trance–achtige, diepe rust, maar bezorgt ook veel vreugde en spelplezier. De mondharp wordt al eeuwen lang gebruikt in bij rituelen en het aanroepen van de spirits. 

Basisles mondharp

Tijdens een basisles mondharp laat sjamaan Brecht je – al spelende – de verschillende speelwijzen en technieken verkennen. Door middel van de mond, tong, stem en ademhaling leer je ritme te maken en het geluid te beïnvloeden.

Je kan je eigen instrument meebrengen, ter plaatse een exemplaar aankopen of lenen. Na deze basisles van een uur kan je op eigen ritme zelf verder experimenteren met dit magische en veelzijdige instrument.

Prijs:
€54 /sessie

Didgeridoo

Wat is de didgeridoo?

De didgeridoo is een houten blaasinstrument uit Noord-Australië en wordt al meer dan 2000 jaar bespeeld door de inheemse bevolking, de “aboriginals”. Traditioneel is de didgeridoo een door termieten igeholde tak of stam van een eucalyptusboom, maar tegenwoordig bestaan er ook uit vele andere, moderne materialen zoals bamboe, PVC en “baked wood”. 

Het typische “drone” – geluid wordt gebruikt als ondersteuning van de traditionele gezangen alsook voor het betreden van de “dreamtime” – de droomtijd. 

  Basisles Didgeridoo 

  Al spelenderwijs leert sjamaan Brecht je verschillende technieken hoe je een didgeridoo kan bespelen. Centraal hierin staan:

  • het gebruik van het middenrif om de ademhaling te ondersteunen
  • het gebruik van de wangen, keel en tong voor het maken van verschillende ritmes en geluiden
  • het gebruik van de stem.

  Wie deze technieken al wat beter beheerst kan beginnen met het leren van de circulaire ademhaling en de bijbehorende ritmes. Ook kan er vanaf dan geoefend worden in het samenspelen met anderen (didgeridoo en/of andere instrumenten).

  Je kan je eigen instrument meebrengen, ter plaatse een exemplaar aankopen of lenen. Na elke les is er een oefenperiode, waarna je kan voelen of nog extra lessen nodig zijn.

  Prijs:
  €54 /sessie

   Wie is Brecht?

   Soundhealing_sjamanisme_Yavanna_Brecht Vastesaeger

   Hallo,

   Ik ben Brecht. 41 jaar, levenspartner van Jessica en papa van Danoran. Ik ben gefascineerd door klank en ritme. En de krachtige, heilzame werking ervan. Het is mijn passie om jong en oud bij hun zelfhelend vermogen te brengen via klank.

   Binnen Yavanna breng ik soundhealing sessies. Daarbij zet ik zowel instrumenten (klankschalen, ratels, drum, native American flute, …) als mijn stem in. Wat ik doe, is een veilige ruimte creëren en precies die trillingen brengen die de cliënt(en) openen voor de ervaring van heelheid en verbondenheid. Want de tijd waarin we leven, vraagt om bewustzijnsgroei, een diep besef van waar we vandaan komen…

   Ik creëer ook zelf sjamanistische- en musiekinstrumenten. Het zijn creaties die ik met veel respect, precisie, materialenkennis en toewijding maak: ratels, ‘smudge fans’, dromenvangers, juwelen, enz… 

   Elke healing-sessie een unieke ervaring, zodat mijn werk zich continu verfijnt. En vanuit mijn persoonlijk groeitraject kan ik steeds meer licht, liefde en eenheidsbewustzijn in de klanksessies binnenbrengen. De laatste tijd probeer ik me ook grondiger te informeren over de wetenschappelijke achtergrond van soundhealing. Het bewijs dat klank je medicijn kan zijn, is overweldigend.

   Waarmee kan ik jou helpen? Geef een seintje en we gaan samen op pad. 

   Groetjes,
   Brecht

   Neem contact op

   Boek je muziekles en ontplooi je creatieve zelf. Ben je er nog niet helemaal uit of heb je een vraag?
   Neem even contact op en we helpen je graag op weg.