Maak je eigen

dromenvanger

Workshop | 3u00 | € 34 pp

Maak je eigen

dromen-vanger

Workshop | 3u00 | € 34 pp

Wat is een dromenvanger?

De dromenvanger is een mooi stukje handwerk dat je in huis kan ophangen als symbool voor bescherming en spiritualiteit. Oude legendes over de oorsprong en geschiedenis van de dromenvanger bestaan onder verschillende Indiaanse stammen, maar de meeste etnografen geloven dat de dreamcatchers werden doorgegeven uit de Ojibwe stam via huwelijk en handel. Het Ojibwe woord voor dromenvanger – asabikeshiinh – betekent eigenlijk ‘spin‘, en verwijst naar het web dat over de hoepel geweven wordt. Ojibwe mensen zien de spin als een symbool van bescherming.

De vorm van de dromenvanger is een cirkelvorm omdat dit de cirkel van leven en de kracht van de zon en de maan symboliseert. Het web van de dromenvanger vangt de slechte dromen tijdens de nacht op en laat deze verdwijnen bij zonsopkomst. De veren fungeren als een ladder waarmee de goede dromen zachtjes en ongestoord neerdalen op de slapende persoon. De kralen die vaak de dromenvanger versieren, symboliseren de spin — de web wever zelf. 

Hoe maak je dat?

Tijdens de workshop ‘Maak Je Eigen Dromenvanger’ begeleidt sjamaan Brecht je stap voor stap in de creatie van jouw dreamcatcher. Een creatief moment voor jezelf, met een vriend of samen met je kind. Stop je eigen energie en intenties erin en maak zo je unieke exemplaar voor thuis. Al het materiaal is aanwezig, maar als je eigen veren, stofjes, kralen of andere krachtvoorwerpjes hebt die je graag wil gebruiken, zijn deze natuurlijk welkom. 

Dromenvangers maken_workshop Yavanna

Waar en wanneer kan je meedoen? 

Yavanna
Pastoor Bellonstraat 3
3018 Wijgmaal

De workshop is toegankelijk vanaf 12 jaar of jonger met begeleiding. 

Tijdens de lockdown kunnen er helaas geen fysieke workshops doorgaan. Laat je interesse achter en we brengen je op de hoogte eens dit aanbod weer kan opstarten. 

Prijs

€34 pp
€27 pp uit hetzelfde gezin

Wie is Brecht?

Soundhealing_sjamaan_Brecht_Yavanna

Hallo,

Ik ben Brecht. 41 jaar, levenspartner van Jessica en papa van Danoran. Ik ben gefascineerd door klank en ritme. En de krachtige, heilzame werking ervan. Het is mijn passie om jong en oud bij hun zelfhelend vermogen te brengen via klank.

Binnen Yavanna breng ik soundhealing sessies. Daarbij zet ik zowel instrumenten (klankschalen, ratels, drum, native American flute, …) als mijn stem in. Wat ik doe, is een veilige ruimte creëren en precies die trillingen brengen die de cliënt(en) openen voor de ervaring van heelheid en verbondenheid. Want de tijd waarin we leven, vraagt om bewustzijnsgroei, een diep besef van waar we vandaan komen…

Ik creëer ook zelf sjamanistische- en musiekinstrumenten. Het zijn creaties die ik met veel respect, precisie, materialenkennis en toewijding maak: ratels, ‘smudge fans’, dromenvangers, juwelen, enz… 

Elke healing-sessie een unieke ervaring, zodat mijn werk zich continu verfijnt. En vanuit mijn persoonlijk groeitraject kan ik steeds meer licht, liefde en eenheidsbewustzijn in de klanksessies binnenbrengen. De laatste tijd probeer ik me ook grondiger te informeren over de wetenschappelijke achtergrond van soundhealing. Het bewijs dat klank je medicijn kan zijn, is overweldigend.

Waarmee kan ik jou helpen? Geef een seintje en we gaan samen op pad. 

Groetjes,
Brecht

Doe mee

Doe mee met de volgende workshop ‘Maak je eigen dromenvanger’! Staat bovenaan deze pagina nog geen datum gepland of past het even niet? Laat dan je interesse weten en we contacteren je voor volgende edities.