Brecht Vastesaeger

Sjamaan, Soundhealer en Instrumentenbouwer 

Kracht van Klank 

Hallo, ik ben Brecht. 41 jaar, levenspartner van Jessica en papa van Danoran. Ik ben gefascineerd door klank en ritme. En de krachtige, heilzame werking ervan. Mijn missie? Mensen bij hun zelfhelend vermogen brengen via klank.

 

Hoe het begon

Mijn passie voor muziek en ritme raakte in een stroomversnelling toen mijn oudere broer een drumstel in huis haalde. Ik was 14… en ontdekte dat ik kon drummen! Ritme bleek mijn tweede natuur te zijn. Voor ik het goed besefte, speelde ik met enkele vrienden in een bandje. We maakten eigen nummers en gaven optredens; zware rock en metal was ons genre. Heerlijk om onze creativiteit, emoties en energie in muziek te kunnen omzetten! Een tiental jaar later zag ik in een filmpje iemand een handpan (merknaam: hang drum) bespelen. Het meditatieve karakter ervan raakte me diep – ik zal dat moment nooit vergeten. Mijn zoektocht naar een betaalbaar instrument met een gelijkaardige zachte, melodieuze klank bracht me bij de tank drum (oorspronkelijk gemaakt van stukken lege gasflessen). In 2005 kocht ik een exemplaar, en ik leerde mezelf erop spelen.

 

Soundhealing

Mijn interesse in het ontspannende – en van daaruit helende – effect van klanken was gewekt. Ik ging nog andere instrumenten verkennen, en zo ging de wereld van soundhealing voor mij open. In 2014 startte ik met een driejarige opleiding tot soundhealer, waarbij technieken uit zowat heel de wereld aan bod kwamen. Zo kreeg ik bv. een lineage door van een Braziliaanse Meester – Sri Prem Baba – die op jonge leeftijd naar India trok om daar zijn kennis te verruimen en later door te geven als Meester. Via Surya kreeg ik eeuwenoude kennis door. Daarna ging ik aanvullende workshops volgen, niet alleen rond instrumenten, maar ook rond zelfontplooiing en bewustzijnsverruiming. Hierdoor breng ik het beste uit de grote wereldtradities samen.

Binnen Yavanna breng ik soundhealing sessies. Wat houdt dat precies in? Bij een individuele sessie stel ik mijn lichaam als kanaal open voor de Bron, ‘Great Spirit’. Zo kan ik als vanzelf brengen wat de cliënt nodig heeft. Ik zet zowel instrumenten (klankschalen, ratels, drum, native American flute, …) als mijn stem in. Wat ik doe, is een veilige ruimte creëren en precies die trillingen brengen die de cliënt openen voor de ervaring van heelheid en verbondenheid. Of anders gezegd: ik breng mensen in contact met hun zelfhelend vermogen. In die zin ben ik niet degene die heling brengt, maar de cliënt zelf. Bij groepssessies gaat het ook zo, maar richt ik me doorgaans op de groep als geheel, veeleer dan op individuele personen. Daarom zijn groepssessies meer gericht op ontspanning. Ik zorg altijd voor een mooi evenwicht tussen hogere trillingen en lagere, aardende klanken (bv. de drum). De balans tussen het mannelijke (yang) en het vrouwelijke (yin) is belangrijk. Doorheen de jaren ben ik de kracht van intentie gaan integreren in de healingsessies. Bij het begin plaatsen we een intentie, zodat die kan doorwerken tijdens de klankreis, en ook nog daarna. We focussen op het positieve. Hoe meer mensen zich bewust worden van de kracht van onze geest, hoe sneller we de transitie kunnen maken. Want de tijd waarin we leven, vraagt om bewustzijnsgroei, een diep besef van waar we vandaan komen…

Sinds 2018 volg ik een opleiding in het Druïdisme (het lokale sjamanisme). Zo kan ik via begeleiding van mijn Spirithelpers de (sound)healings nog krachtiger te maken. Bovendien is elke healing-sessie een unieke ervaring, zodat mijn werk zich continu verfijnt. En vanuit mijn persoonlijk groeitraject kan ik steeds meer licht, liefde en eenheidsbewustzijn in de klanksessies binnenbrengen. De laatste tijd probeer ik me ook grondiger te informeren over de wetenschappelijke achtergrond van soundhealing. Het bewijs dat klank je medicijn kan zijn, is overweldigend.

 

Instrumentarium

Daarnaast zorg ik voor de uitbouw van het instrumentarium. Yavanna heeft een stevig aanbod aan kwaliteitsvolle instrumenten in huis, en daar ben ik best trots op. Ons aanbod is echter geen vaststaand gegeven: ik houd voeling met de noden en tendensen van deze tijd en zorg ervoor dat deze weerspiegeld blijven in ons gamma. Niet alleen de ‘modale’ klant vindt zijn weg naar Yavanna – de klant die muziekbeleving een plaats wil geven in zijn of haar vrije tijd. Ook soundhealers vinden bij ons vaak net dát instrument waarnaar ze op zoek waren.

Ik creëer ook zelf instrumenten en Shamanic tools. Prachtige, unieke werkstukken met leer, gewei, konijnenbont, veren, noem maar op. Veel van deze materialen komen op een natuurlijke wijze op mijn pad. Ik eer deze spirits via mijn werkstukken. Het zijn creaties die ik met veel respect, precisie, materialenkennis en toewijding maak: drums, ratels, ‘smudge fans’, dromenvangers, juwelen, enz… Allemaal ‘animal cruelty free’ uiteraard. Het is allemaal heel bijzonder… soms maak ik een stuk, en blijkt het enkele dagen nadien perfect overeen te stemmen met de wens van een klant!

 

Opleidingen en workshops

  • 3-jarige training soundhealing (2014-2017)
  • diverse workshops rond bewustzijnsgroei en persoonlijke ontwikkeling (sjamanisme, vision quest,…)
  • meerdaagse workshops rond healing met specifieke muziekinstrumenten (o.a. didgeridoo, native American flute, helen met je stem, …)
  • druïdisme (sjamanistisch druïdisme) (2018-2021)

 

Wat mensen zeggen…

  • ‘Brecht heeft een heel zachte uitstraling. Hiermee creëert hij een veilige basis, zodat je tot ontspanning komt en helende energie kan ontvangen.’
  • ‘De krachtige stem van Brecht raakt me diep.’
  • ‘It was the whole universe talking to me…’ was het eerste wat uit mijn mond kwam na een mooie, intense klanksessie bij Brecht.

Brechts sessies

Bouw je eigen drum_workshop_Yavanna

Tweedaagse workshop

Bouw je unieke sjamanendrum

Ontdek de helende kracht van je eigen sjamanendrum. Een eeuwenoud instrument voor rituelen en healing.

Meer lezen >

Soundhealing sessie door Brecht

Sessie

Soundhealing

Met klankschalen, ratels, drums en zijn stem creëert sjamaan Brecht een veilige ruimte van diepe trillingen die je heelheid en verbondenheid brengen. 

Meer lezen >

Klankbeleving kinderen_Yavanna

Workshops, heling en coaching

Kinderen -16 jaar

Ontdek ons aanbod van coaching, workshops, soundhealing en klankfeestjes voor kinderen met of zonder hun ouders. 

Meer lezen >

De rest van het team ..

Yavanna_energetisch werken_Jessica Nys

Jessica Nys

Holistisch Energetisch Werkster en oprichtster Yavanna

Stap voor stap leerde ik om spiritualiteit concreet te leven en de verschillende benaderingswijzen van gezondheid te integreren tot een zinvol en samenhangend geheel.”

Spirituele ontspanningsmassage_Yavanna_Karina

Karina Peters

Holistisch Energetisch Werkster en Masseuse

“Mensen in diepe ontspanning brengen, vind ik heerlijk. Ik doe het met hart en ziel, en word hierin begeleid door het universum.”

Contact

Heb je een vraag voor het team? Neem contact op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.