Een sterke immuniteit

Wil jij ook een goede bescherming met de kracht van de natuur?

Moeder aarde geeft ons alles wat we nodig hebben om ons te beschermen en in goede gezondheid te houden. Over de jaren heen hebben wij mogen kennis maken met een aantal echte krachtpatsers die ik hier graag met jullie deel. Hier onze top 5:

1 Cat’s Claw

Cat’s Claw is een zeer geneeskrachtige plant met multi-inzetbare werkingen. Zeker ook voor de immuniteit is dit een bijzonder sterke plant.  Het immuunsysteem zal drastisch in effectiviteit toenemen. Behalve dat het bacteriën, virussen, schimmels en parasieten bestrijdt is het ook actief tegen wormen. De T-lymfocyten nemen in aantal en deze schakelen ziekteverwekkende indringers efficiënt uit. Het aantal witte bloedlichaampjes, wat feitelijk het immuunsysteem bepaalt, neemt in effectiviteit toe. Wanneer het snel genoeg wordt ingenomen nadat men met griep is besmet, kan een griepaanval uitblijven. Je kan het supplement nemen om je te beschermen of wanneer je besmet bent, om de ziekteverwekkers veel sneller de baas te worden.

De kracht, veelzijdigheid, de veeltallige positieve ervaringen en het kleine kostenplaatsje zorgen ervoor dat Cat’s Claw bij ons op nr1 staat.

Lees hier nog meer over de kracht van Kattenklauw.

Meditatie_gezin_Yavanna

2 Lapacho of Pau d´arco

Lapacho is een tropische hardhoutboom uit Zuid-Amerika. Het stimueert het immuunsysteem, werkt ontstekingswerend, heeft een antioxidantwerking en beschikt over een antimicrobiële werking. Een groot scala aan ziekmakende bacteriën worden door pau d´arco bestreden terwijl probiotische bacteriën zoals gezonde bifidobacteriën en lactobacillen met rust worden gelaten. Daarnaast heeft deze boombast ook nog eens een antischimmelwerking en een antiviruswerking.

De bijzonder krachtige combinatie aan heilzame eigenschappen van lapacho wordt wereldwijd geprezen in de natuurgeneeskunde. Bij Yavanna kennen we Lapacho nog niet zo heel erg lang. Het werd ons aangeraden tijdens de eerste golf van Corona. Sindsdien hebben we veelvuldige positieve feedback erover en kunnen we deze krachtpaster al niet meer wegdenken uit ons assortiment.

Lees hier meer over Lapacho.

3 Defensol – Spageriek

Spageriek is een recente ontdekking binnen Yavanna, maar bestaat al duizenden jaren. De eerste geschriften erover dateren van de oud Egyptische tijd. Spageriek is voor mij wat een geneesmiddel moet zijn. Het werkt niet enkel op de symptomen maar zal het lichaam terug in balans brengen. In de spagyriek gaat men er namelijk van uit dat een “ziekte” een uiting is van blokkades in de energiestroom van het lichaam. En dat is zeker ook mijn overtuiging.

De behandeling zal zich dus eerder richten op het overstijgen van de oorzaak van een klacht dan op het bestrijden van een klacht.

Defensol is een spagyrisch alchemische samenstelling van echinacea, schietwilg, duivelsklauw, SQPC van wilde marjolein, tijm, bergbonekruid, kaneel. Het draagt ​​bij tot de normale afweer van het lichaam en de normale werking van het immuunsysteem, tot de functionaliteit van de urinewegen en de bovenste luchtwegen. Defensol wordt geadviseerd bij griepachtige ziektes.

Het biedt ondersteuning bij:

  • infectie ziekten veroorzaakt door virussen en bacteriën
  • acute en chronische ontstekingen zoals: sinusitis, conjunctivitis, vaginale candidose
  • koortsblaasjes, lokaal aanstippen

Het is zeker de moeite waard om de wereld van spageriek te leren kennen als je op zoek bent naar gebalanceerde gezondheid waarbij de kracht van binnenuit komt.

4 Hondsroos gemmotherapie

Gemmotherapie is al jaren een trouwe partner van Yavanna. Het is een zeer krachtige en allesomvattende natuurlijke geneeswijze. De knoppen worden geoogst in de lente wanneer ze op hun krachtigst zijn en daarna bereidt tot een helend middel. De knop, bestaande uit embryonale weefsels, bevat alle vitale geconcentreerde energie en de actieve beginselen die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van de plant in wording.  De knop alleen omsluit de eigenschappen van de bloemen, van de vruchten en van de bladeren, wat de grote doeltreffendheid van de werking van de knoppenextracten verklaart.  De knop is in een zin de geconcentreerde « totum »van de plant.  Binnenin de knop onderscheidt men miniature blaadjes en stengels, evenals de aanzet van bloemen.

Hondsroos bevordert het natuurlijke afweersysteem met vooral een ontstekingsremmende werking. Het is een weerstand stimulerend middel, zowel nuttig bij acute virale infecties als bij recidiverende infecties. Het is bij uitsek een prachtig middel voor kinderen. Om hun te ondersteunen bij ziekte en bij hun groei.

Voor volwassenen zouden we gemakkelijker de haagbeuk gemmotherapie inzetten voor alle winterse ziektes. Goed voor afweer en luchtwegen dus.

Lees hier meer over hondsroos en haagbeuk gemmotherapie

5 Vitamine D

Vitamine is naast goed voor onze botten en tanden, ook belangrijk voor het afweersysteem. Het voorkomt een overreactie van ons immuunsysteem. Uit onderzoek  blijkt dat er een verband is tussen een tekort aan vitamine D bij opname, het stadium van Covid-19 en het risico op overlijden. Daarom dat deze op dit moment terug te vinden is in onze top 5. Zeker in deze periode is vitamine D een basis voor een goede gezondheid.

Lees hier het artikel over het onderzoek.

Alles lijkt je verder te helpen – wat te kiezen?

Je hoeft niet al deze supplementen te gaan inzetten voor een goede afweer. Zelf hou ik van een combinatie van kruiden en gemmotherapie. Dus kies voor lapacho of cat’s claw en dan spageriek of gemmotehrapie. Dat is dus heel persoonlijk. Ik ben zelf sterk fan van spageriek, maar bij mijn systeem sluit gemmotherapie beter aan op dit moment. Wat natuurlijk ook super middeltjes zijn. Hoe kom je dat te weten? Kinesiologisch testen (=spiertesten). Dat kan je zelf leren of laten doen door ons.

Vond je dit artikel behulpzaam? We horen het heel graag van je.

We wensen iedereen veel goede moed en een goede gezondheid in deze uitdagende tijd.

Jessica

Wie is Jessica?

Holistic Energetic Healer_Jessica Nys

Hoi,

Ik ben Jessica Nys, holistic energetic healer en oprichtster van Yavanna: het Leuvense herbronningscentrum voor lichaam en ziel. Het is mijn passie om methodes te ontdekken die me dichter bij mezelf brengen en die kennis te delen met anderen.

Na veel onderzoek met vallen en opstaan, vond ik een natuurlijke en gebalanceerde levenstijl die mijn wereld veranderde. Ik vond magie, heling, meer energie en voelde me steeds meer in mijn ware kracht komen. Mijn inspiratie en kennis dank ik aan studies rond lichaamswerk, spiritualiteit en natuurlijke wetenschappen. Daar blijf ik me steeds in bijscholen want er is echt nog zoveel kracht om te ontdekken!

Het is mijn levensmissie geworden om die kennis te delen en zo anderen in hun authentieke kracht te brengen. Sinds 2011 help ik met Yavanna mensen op weg naar meer geluk, gezondheid, liefde voor zichzelf en het leven.

Waarmee kan ik jou helpen? Geef een seintje en we gaan samen op pad. 

Groetjes,
Jessica