Het helen van de pijnstukken die in
onze kern verweven zitten 

Hier heb ik het over de diepste pijn, generaties lang doorgegeven. Ontstaan voordat er iets in deze materie was. Informatie die onze cellen zelf vorm geeft, ons lichaam vorm geeft. Hoe begin je dan aan deze transformatie? Ik ben hier om je te vertellen dat het moment nu is en altijd al was. We zijn klaar om deze diepe pijn waarmee we ons vereenzelvigen, los te laten. Nooit begint iets met ‘hoe?’. Het begint met de keuze te maken, het te doen en het ‘hoe’ zal zich ontluiken.

Het toneel van het leven

We zijn klaar om vanuit een diepere waarheid te leven. Elk stuk pijn dat we loslaten, brengt ons dichter bij onze essentie en laat ons leven meer openbloeien. De diepste pijn houdt ons zo gevangen en bevangen, dat we haast niet merken dat ze er is. Het lijkt gewoon of we de pijn zelf zijn. En dat is meteen ook onze grootste angst. Deze angst blokkeert ons hele transformatieproces. Het blokkeert ook onze toegang tot onze waarheid. Het is de angst van schuld en afkeuring. Het is allemaal een toneel, een spel gecreërd door een diep beschermingsmechanisme. Het beschermt ons voor het voelen van existentiële schuld, liefdeloosheid, leegte, afgescheidenheid, afwijzing. Een deel van dit mechanisme omvat het ego. Een allesdekkende naam is ‘de denkgeest’. 

De denkgeest

Ontstaan vanuit de diepste angst en er blindelings door gedreven, neemt de denkgeest controle. Het controleert ons lichaam, onze emoties, ons denken, onze wereld. Het creëert de hele tijd een toneel van actie, reactie, oppervlakkig voelen, projectie, manifestatie. Alles om ons maar weg te houden van de existentiële pijn. De pijn die er desondanks altijd is, de onvolledigheid, de bodemloosheid. Het eindeloos gemis en verlangen die we voelen in onze diepste lagen. Voor sommigen vanaf het even stil wordt, voor anderen constant aanwezig, voor nog anderen bedolven onder het oorverdovende geruis van het toneel dat voor hen opgezet wordt. Thans haalt het toneel hen weg van het betekenisvolle, weg van de ziel en het hart. Ook dan ervaar je een leegte, een mist, een onvolledigheid.

Alles is mogelijk, een eerste sleutel

Ons denken creëert samen een collectief bewustzijn, een geloofsysteem. Hierin liggen alle mogelijkheden en beperkingen verzamelt. We kunnen steeds nieuwe mogelijkheden openen, creëren.  Open je leven, open je levenskracht! Connecteer je met een grote bron van energie en ontdek dat het leven zoveel meer kan zijn! Voor mij ligt een grote sleutel in het veranderen van ons denken. Enerzijds ons minder te vereenzelvigen met de stemmen in ons hoofd en deze minder kracht te geven. Anderzijds door onze denkpatronen letterlijk aan te passen, de processsen in ons onderbewustzijn te veranderen. Dit maakt dat onze hele gevoelswereld, perceptie en handelen verandert! Maw je wordt creator van je eigen spel/toneel ipv de door angst gedreven denkgeest.

De tweede sleutel: de etherische wereld

Mijn weg van heling, rust en vrijheid ligt ook duidelijk in het etherische veld, dus buiten het fysieke en de materie. Mijn grootste helings en transformatieprocessen hebben zich steeds in dit veld afgespeeld en daarna ingrijpende veranderingen veroorzaakt in mijn fysieke realiteit. 

Het openen van de poorten

Ik kies er zelf voor om steeds dichter naar de essentie te gaan. Om de poorten te openen die ons bij onze waarheid en onze lichtbron brengen. Dat is mijn pad in dit leven en dit deel ik graag met eenieder die ervoor open staat. Ben jij klaar om los te laten? Om de dieper liggende poorten van je zijn te openen? Dan ontmoet ik je graag, want dan zijn we op een gelijklopend pad!