We geven de fakkel door

10 jaar geleden werd Yavanna geboren en wat een prachtig avontuur hebben wij samen mogen beleven! Wat begon als een winkel voor ecologie, relaxatie en gezondheid, groeide heel snel uit tot een natuurvoedingswinkel met een praktijk voor massage en gezondheid. Zowel Yavanna als wijzelf hebben een ongelofelijke groei meegemaakt. 

De geschiedenis van Yavanna

1-1-’11 Yavanna is officieel en Jessica start met de verkoop van cosmetica en eco producten en geeft ontspannende massages

12/3/’12 De winkel opent de deuren! Na een aantal maanden groeien we naar een natuurvoedingswinkel met oa vers brood.
Vanaf dan bouwt Jessica aan haar praktijk als masseur en gezondheidscoaching.

Begin 2013 komen er ook bio groenten, fruit, zuivel bij.

Sinds 2013 is Jessica Dr Hauschka therapeut en geeft ze helende verzorgingen.

Bijna gelijktijdig kan je bij Yavanna ook terecht voor een heerlijke Shiatsu behandeling.

In november 2014 wordt Danoran Vastesaeger geboren. Het combineren van winkel, praktijk en Danoran valt zwaar. De winkel komt steeds meer bij Brecht terecht en we vinden hulp voor de winkel.

In 2016 verhuizen Brecht, Jessica en Danoran naar Holsbeek en kan Yavanna voor de helft uitgebreid worden. Er komt een zaal en extra praktijkruimtes voor een groepspraktijk. Yavanna is vanaf nu geen natuurvoedingswinkel meer. De verse voeding stopt volledig. De focus ligt vooral op groepspraktijk met ondersteunend aanbod in de winkel. Jessica geeft vrouwencirkels en Yoga lessen, Brecht start met soundhealing.

Juni 2016 Jessica start met Live The Connection wat een grote ommekeer zal betekenen voor haar prive en professioneel leven

In 2017 merken we dat de groepspraktijk niet stroomt. De winkel en de praktijk van Jessica wel. De keuze wordt gemaakt om de groepspraktijk sterk te verminderen en om de winkel uit te breiden naar een volwaardige spirituele winkel.

Vanaf dan groeit Yavanna steeds verder uit tot het Herbronningscentrum dat het nu is. Met workshops, een volle praktijk en een schatkamer van een winkel! Begin 2018 nemen we de stock over van een edelstenenwinkel die gestopt is. Vanaf dan worden we een echte edelstenenwinkel.

Brecht met klankschaal, voor een sessie soundhealing
Sjamaandrum_workshop_Yavanna
Holistic Energetic Healer_Jessica Nys

Waarom we Yavanna overlaten

Voor ons is dit gewoon de volgende logische stap. Jessica haar praktijk loopt heel goed en ze geeft ook verschillende workshops en begeleidt trainingen. Dat is ook waar haar grote passie ligt: “Mensen laten zien hoe ze hun eigen licht kunnen laten schijnen. Hun helpen blokkades en density op te lossen zodat ze vrij en authentiek het leven leiden dat ze vanuit hun hart willen. Ik ruim samen met hen op wat hen tegenhoudt en leer hen dat ook zelf te doen. Mensen horen hun kracht in eigen handen te hebben.”

Ook Brecht zijn passies zijn zich het laatste jaar echt begin te manifesteren. Zo heeft hij nu een nieuwe job als soundhealer bij het prachtige wellness en healingcentrum Elaisa. Hij wordt steeds meer gevraagd voor soundhealing en klankbeleving op verplaatsing door groepen en scholen. Ook naar zijn creatieve, sjamanistische werkstukken zoals drums, ratels en smudgefans is steeds meer vraag.

We zijn op een punt gekomen waar we keuzes te maken hebben. De stroming volgen. Yavanna roept om een nieuwe wind die opnieuw met volle focus en passie zich kan inzetten. Doordat onze agenda’s zo vol zitten, hebben we niet meer de juiste aandacht voor Yavanna. We zien dan ook zoveel meer potentieel voor dit herbronnningscentrum en zoeken iemand die hier ten volle voor wil gaan! Licht, bewustzijn en spiritualiteit verder vorm geven hier in het Leuvense. We zijn ook zo blij dat we dit mogen doen, deze fakkel doorgeven.

We zijn hiervoor het afgelopen jaar door een heel proces gegaan, want iets waar je zo aangewerkt hebt en zo’n sterke band mee hebt, doorgeven is niet evident. Daar was eerst een proces van loslaten en ook rouw voor nodig. Het verdriet dat er eerst was heeft nu plaats gemaakt voor vreugde. Zo dankbaar en blij dat we dit hebben mogen doen en dit nu mogen doorgeven.

Waar gaat het concreet over?

Yavanna bevindt zich in een huurpand. Het bestaat uit een winkel en praktijkgedeelte van 150. Er is een zaal van 38m² en een kleinere praktijkruimte van 12m². 100m² is winkel en stock.
Daarnaast is er 150m² woongedeelte waar we nu zelf wonen. Hier is dus potentieel om het centrum uit te breiden of om zelf te wonen of te verhuren (onderverhuren is toegestaan). Er is een tuin van 55m².
Wijgmaal is een heel fijn dorp om te wonen en om een centrum als Yavanna te hebben. Mede door de Steinerschool die om de hoek ligt, wonen er veel gelijkgezinde mensen. Er is gratis parking in de buurt. De concrete plannen om het parkje op de hoek veel meer uit te breiden met doorsteek naar natuurreservaat Wijgmaalbroek en Wilsele bieden mogelijkheden voor yoga en workshops in het park/natuur en natuurcoaching . Daarnaast is er sprake van eenrichtingsverkeer in onze straat. Deze zaken zullen Wijgmaal nog mooier en aangenamer maken.

Winkel en webshop

We hebben een prachtige winkel die heel goed in orde is! Aan de webshop hebben we al vele, vele, vele uren besteed. De basis is er en hier zit nog heel veel potentieel in. Aan jou om dit uit te bouwen.

In fases en met opleiding

We laten Yavanna in fases over. Eerst de winkel en in de zomer van 2022 verhuizen we volledig. De praktijk en woonst worden dan helemaal overgenomen. Als je graag al sneller met praktijk en/of workshops wil starten, kan dat op afgesproken momenten.   Dat wil dus zeggen dat we tot de zomer 2022 de praktijkruimtes zouden delen.

We bieden aan om een tijd mee te draaien en opleiding te krijgen in alles wat de winkel aangaat. Gaande van kassasysteem, kennis over alle producten tot waar je de schatten kan vinden die Yavanna zo uniek en rijk maken.

Karina is onze vaste medewerker en werkelijk goud waard! Zij werkt graag verder mee aan de toekomst van Yavanna. Ze geeft hele goede ontspanningsmassages. Ze is een aanwinst voor praktijk, winkel en centrum.

De prijs

Yavanna is werkelijk een schatkamer. Je neemt alles over, dus daar hangt wel een prijskaartje aan vast. Weliswaar aan inkoopprijs natuurlijk. De concrete waarde kunnen we berekenen nadat we inventaris opmaken van alles. Daarnaast is er nog een overnameprijs voor het concept en wat we hebben opgebouwd.

In het totaal moet je toch rekenenen op een bedrag dat zal liggen tussen 60.000 en 80.000 euro exclusief btw.

 

Voel jij de roep?

Is dit jouw nieuwe pad? Wil jij spiritualiteit en verbinding groter maken in het Leuvense en Vlaanderen? Voel je dit in je buik, je hart, je ziel en elke cel van je lichaam? Kan je ook de financiele middelen bereiken om dit te manifesteren? Neem dan contact op met ons via info@yavanna.be. We ontvangen graag kandidaten die dit echt helemaal voelen en dus zeker zijn. We zijn ervan overtuigd dat de juiste persoon gewoon weet dat dit zijn/haar pad is. Hoor jij de roep van Yavanna?

Wie is Jessica?

Holistic Energetic Healer_Jessica Nys

Hoi,

Ik ben Jessica Nys, holistic energetic healer en oprichtster van Yavanna: het Leuvense herbronningscentrum voor lichaam en ziel. Het is mijn passie om methodes te ontdekken die me dichter bij mezelf brengen en die kennis te delen met anderen.

Na veel onderzoek met vallen en opstaan, vond ik een natuurlijke en gebalanceerde levenstijl die mijn wereld veranderde. Ik vond magie, heling, meer energie en voelde me steeds meer in mijn ware kracht komen. Mijn inspiratie en kennis dank ik aan studies rond lichaamswerk, spiritualiteit en natuurlijke wetenschappen. Daar blijf ik me steeds in bijscholen want er is echt nog zoveel kracht om te ontdekken!

Het is mijn levensmissie geworden om die kennis te delen en zo anderen in hun authentieke kracht te brengen. Sinds 2011 help ik met Yavanna mensen op weg naar meer geluk, gezondheid, liefde voor zichzelf en het leven.

Waarmee kan ik jou helpen? Geef een seintje en we gaan samen op pad. 

Groetjes,
Jessica