Muziekbeleving voor kinderen individueel of in groep

Kinderen en muziek

Kinderen houden over het algemeen van muziek. Daarom kan het een plezierige ingang zijn om spelenderwijs aan bepaalde problematiek te werken. Muziekbeleving werkt op het verbeteren van zelfvertrouwen, het vergroten van de concentratie en ook biedt het vele mogelijkheden voor (nonverbale) communicatie. Het is absoluut een aanrader voor kinderen en jongeren met autisme of moeilijkheden.

Brecht werkt via improvisatie. De kinderen mogen geluid maken met de instrumenten en uit de verschillende geluiden gaat Brecht door samenspel muziek maken.

Het is  belangrijk om steeds tot op een zekere hoogte mee te gaan in de leefwereld van het kind. Hierdoor kan er contact gelegd worden en kan de energie van het kind aangevoeld worden en gaat Brecht op deze manier structuur aanbieden. Muziektherapie is zeer waardevol voor alle kinderen en kan extra veel betekenen voor kinderen met autisme of moeilijkheden.

Individuele sessies 

Muziek kan een uitweg bieden wanneer gevoelens of ervaringen  – waar moeilijk woorden voor zijn – je beletten om je goed te voelen. Het helpt je te uiten, je te verbinden met anderen en het leven, in je lichaam te komen. 

Brecht maakt 45 minuten helemaal de ruimte voor het kind om zichzelf en zijn emoties te beleven via muziek. Hij stemt zich volledig af en volgt het kind in wat hij/zij het meeste nodig heeft. Dat kan gaan van pure relaxatie zoals klankschaaltherapie, verkenning van instrumenten, zachte klanken maken, samenspel of rauw geluid maken.

€35 per individuele sessie
€50 voor twee kinderen

Kinderfeestjes met muziek

Groepsessies – verjaardagsfeestjes – scholen 

Een super leuk, speels en leerrijk moment! Brecht heeft ervaring in verjaardagsfeestjes en klasmomenten om de kinderen een unieke en inspirerende ervaring te bezorgen!

Brecht laat de kinderen kennismaken met allerlei muziekinstrumenten, speelt samen met hen muziek en laat hen op het einde genieten van de helende klanken.

Prijzen hangen af van grote van de groep, afstand en duur van het project. Vanaf 60 euro. Het feestje kan ook in Yavanna doorgaan. Voor kindjes vanaf 2 jaar.

Contacteer Brecht via brecht@yavanna.be of Yavanna via info@yavanna.be of 0493503053