Moxa Massage

Het weldadige en versterkende effect van Moxa ooit al ervaren? Deze is vooral zalig in de koude en vochtige periodes van het jaar. Moxa voegt energie toe aan het lichaam en verdrijft koude, zwakte en vocht. Dus in plaats van energie te verplaatsen en hierdoor blokkades op te heffen of zwaktes op te vullen zoals we bij shiatsu of accupunctuur doen, voegt Moxa energie toe aan het lichaam waar deze een tekort heeft.

Na een zalige Moxa behandeling van (meestal) de rug, krijg je een heerlijke oliemassage die je nog dieper laat ontspannen en genieten.

Praktisch

De duur van de Moxa behandeling hangt af van de nood aan energie van het lichaam. meestal zal deze behandeling tussen de 15 en 30 minuten duren. De rest van de tijd is er oliemassage of diepte massage (een diepgaande, intensieve massage).

Moxa-massage
1 uur 55 euro
1,5 uur 80 euro

Moxa-dieptemassage
1 uur 65 euro
1,5 uur 90 euro

Extra uitleg over Moxa

Moxa-therapie maakt ook onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt net als shiatsu, accupunctuur en accupressuur al duizenden jaren toegepast. Met moxa wordt verwezen naar een kruid dat in het Japans mogusa wordt genoemd. De Nederlandse benaming is bijvoetkruid. Onze verre voorouders ontdekten in hun strijd om te overleven dat sommige planten een verlichtende en genezende werking konden hebben bij bepaalde ziektes. Per toeval kwam men erachter hoe je pijn kunt verlichten. Met de ontdekking van vuur werd duidelijk dat de bladeren van bijvoetkruid gemakkelijk branden en dat de prettige warmte die dit voortbracht ideaal was om energieblokkades op te lossen. Hieruit is de moxa-therapie voortgekomen.

Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Een moxastick wordt aangestoken en gedurende enkele minuten boven bepaalde punten of regio’s van de huid wordt gehouden (niet er tegenaan!).

De “moxa-sigaar” verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Ki (levensenergie) te stimuleren. Zowel bij externe koude, veroorzaakt door lage temperaturen, vochtig klimaat en wind, als interne koude door uitputting en oververmoeidheid, kan moxa helpen.

 

Moxa wordt  ook toegepast bij sportblessures, RSI en bij alle klachten waarbij de spijsvertering niet goed verloopt, waardoor de opname van de voeding niet optimaal is.

Ook de behandeling van littekens is een belangrijke toepassing van het moxeren. Littekenweefsel  als gevolg van verwonding of operatie hindert de circulatie met verstorende gevolgen voor het weefsel, of orgaan eromheen. Door moxa zal het litteken er vaak beter gaan uitzien, er zal meer gevoel rondomde plek komen en ermee verbonden problemen kunnen verminderen of verdwijnen.

Ook een belangrijke toepassing is bij stuitligging.

 

Deze tekst is louter informatief. Deze behandeling vervangt geen doktersbehandeling. Raadpleeg steeds een arts.