Versterk jezelf en krijg meer energie door Moxa!

Moxa-therapie: situering

Deze therapie maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt net als shiatsu, accupunctuur en accupressuur al duizenden jaren toegepast. Met moxa wordt verwezen naar een kruid dat in het Japans mogusa wordt genoemd. De Nederlandse benaming is bijvoetkruid. Onze verre voorouders ontdekt en in hun strijd om te overleven dat sommige planten een verlichtende en genezende werking konden hebben bij bepaalde ziektes. Per toeval kwam men erachter hoe je pijn kunt verlichten. Met de ontdekking van vuur werd duidelijk dat de bladeren van bijvoetkruid gemakkelijk branden en dat de prettige warmte die dit voortbracht ideaal was om energieblokkades op te lossen. Hieruit is de moxa-therapie voortgekomen

Hoe gaat het in zijn werk?

Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft. De moxastick wordt aangestoken en gedurende enkele minuten boven bepaalde punten of regio’s van de huid wordt gehouden (niet er tegenaan!). De “moxa-sigaar” verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Ki (levensenergie) te stimuleren.

Wanneer gebruiken we moxa?

Zowel bij externe koude, veroorzaakt door lage temperaturen, vochtig klimaat en wind, als interne koude door uitputting en oververmoeidheid, kan moxa helpen. Deze behandeling wordt  ook toegepast bij sportblessures, RSI en bij alle klachten waarbij de spijsvertering niet goed verloopt, waardoor de opname van de voeding niet optimaal is.

Zwangerschap en bevalling

Om je te versterken tijdens de zwangerschap, voor meer energie en ontlasting kan moxa ingezet worden. Vanaf week 39 kan moxa ingezet worden om de bevalling te activeren. Dan worden heel specifieke acupunctuur punten behandeld die we tijdens de weken ervoor natuurlijk net behandelen.

Littekens
Ook de behandeling van littekens is een belangrijke toepassing van het moxeren. Littekenweefsel  als gevolg van verwonding of operatie hindert de circulatie met verstorende gevolgen voor het weefsel, of orgaan eromheen. Door moxa zal het litteken er vaak beter gaan uitzien, er zal meer gevoel rondom de plek komen en ermee verbonden problemen kunnen verminderen of verdwijnen.

Praktisch

Wil je de versterkende en verwarmende energie ervaren? Dat kan in een sessie bij Jessica voor 1 uur betaal je €60. Moxa kan ook steeds opgenomen worden in een traject.