WELKOM BIJ KAREN KIPPERS – HOLISTISCH THERAPEUTE

                           

Zachte kracht
Innerlijke inspiratie
Liefdevolle intuïtieve aanraking

WIE BEN IK:

Waar te beginnen? Er valt veel te vertellen over wat ik reeds meemaakte. Mijn leven is tot nu toe een boeiende reis en persoonlijk groeiproces geweest. De mooie kanten van het leven maar ook de uitdagingen en moeilijke momenten hebben ervoor gezorgd dat ik als vrouw en mama veel heb bijgeleerd en dat ik er meer ben komen te staan voor mijn vier kinderen, mijn partner en mezelf. Mijn gezin is erg belangrijk voor me. Dank zij mijn zwangerschappen, thuisbevallingen en het zien opgroeien van mijn kinderen maak ik zelf een mooi persoonlijk veranderingsproces mee. Ik neem mijn kinderen dan ook graag mee op deze boeiende reis.

Ik ben geboeid door wat mensen drijft, waarom ze zijn wie ze zijn en hoe ze stappen kunnen zetten in nog meer zichzelf te kunnen zijn. Waar zit de pijn? Waar het geluk? Op zoek naar verdieping en inzicht tracht ik harmonie te creëren in mijn eigen leven en in dat van anderen.

Dat doe ik door op het lichaam in te werken uit respect voor iedere persoon. Ons lichaam is ons werkinstrument van waaruit we in de wereld staan. Via de zachte kracht van aanraken help ik mensen om zichzelf beter te leren voelen in diepe ontspanning en in beweging. Lymfedrainage volgens de methode Vodder en fasciatherapie bieden de mogelijkheid om rust te creëren in het lichaam en mensen op weg te helpen naar meer evenwicht en dus naar herstel. Iemand in rust krijgen en horen “hmmm, dit is zalig”, mensen een stapje bij zichzelf voelen komen, mensen leren ontdekken wat ze zelf kunnen voelen en veranderen, steeds vertrekkend van het lichaam, is heerlijk om te doen.

Tot zo ver een korte inleiding in wie ik ben. Alles is in beweging en steeds opnieuw kijk ik in mijn eigen spiegel en laat ik me inspireren door de mensen rondom mij.

Wat doe ik:

Ik studeerde Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de KU Leuven met als specialisatie jaar Manuele Revalidatie. In 2000 studeerde ik af. Direct nadien volgde ik de opleiding Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder en een deel van de opleiding Fasciatherapie, methode Danis Bois.

Lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte manier om een diepe ontspanning te creëren. Stilte en innerlijke rust, soms ver te zoeken in onze maatschappij, zijn essentiele voorwaarden voor ons lymfesysteem om goed te kunnen werken. Ons lichaam is in evenwicht als de waterhuishouding optimaal functioneert. We zijn immers voor 2/3e water en waar er stagnatie ontstaat door fysische, emotionele en psychische blokkades ontstaat vervuiling. Het gevolg hiervan zijn minder gunstige omstandigheden om te functioneren of te herstellen. Lymfedrainage helpt ons lichaam om evenwicht te vinden en te zuiveren. Het vocht begint terug te stromen, waardoor lichaam en geest meer in evenwicht kunnen komen.

Lymfedrainage kan toegepast worden bij tal van klachten:

 • Stressgerelateerde klachten
 • Spieraandoeningen
 • Hoofdpijnklachten
 • Slaapproblemen
 • Oedemen, vochtophoping
 • Spijsverteringsproblemen
 • Ademhalingsproblemen
 • Bloedcirculatiestoornissen

Voor meer info kan je terecht op de website van de Vodder www.mldv.be

Fasciatherapie is een boeiende zoektocht via aanraking. De kracht van de behandeling zit in de zachtheid van de aanraking. Het is een behandeling die vertrekt vanuit de bewegingen van het lichaam en onderzoekt waar het blokkeert, zowel op fysisch niveau als op emotioneel en psychisch niveau. Op deze manier wordt er een brug gemaakt tussen zuiver fysische en psycho-emotionele klachten. Via innerlijke beweging treden mensen in contact met wat er speelt bij hunzelf. Het is geen passief proces maar een actief proces van ontdekken en integreren en het leven gradueel meer in eigen handen te nemen. Dat streef ik na in mijn behandelingen.

IN HET KORT WAARMEE JE TERECHT KAN BIJ EEN FASCIATHERAPEUT:
 • Aandoeningen van het bewegingsapparaat
 • Rug en nekklachten
 • Chronische klachten zoals CVS en fibromyalgie
 • Ondersteunende en vormende begeleiding in moeilijke levensfases
 • Slaapstoornissen en burn-out
 • Psycho-emotionele ondersteuning

Wil je graag meer info, lees dan zeker de website www.fasciatherapie.be

Karen Kippers: 0499/185876