Yogalessen
Ontspannen en energie laten stromen

Yin Yoga

Ontspanning is key bij Yin yoga. Het tempo van de les ligt laag: je houdt houdingen aan voor zo’n 3 – 5 minuten. Er is niets om je af te leiden, je gaat echt ‘in de diepte van jezelf’. Er is vaak ook ruimte voor meditatie in deze Yin-lessen.

Bij Yin yoga ligt de focus niet op het stretchen van je spieren maar op het bindweefsel in je lichaam. Dit rek je anders dan je spieren. Terwijl spieren baat hebben bij een ritme van spanning en ontspanning, reageert bindweefsel het beste op een langzame, consistente en diepe stretch. Het tempo van een Yin les ligt daarom laag. Je houdt een houding meestal aan voor 3 – 5 minuten, maar later misschien ook wel wat langer.

Net als bij Hatha yoga, zijn Yin lessen vrij statisch. Maar Yin richt zich niet op je spieren, maar op het bindweefsel in je lichaam. Het kent een reeks van ongeveer twintig posities, veel waarvan plaatsvinden op de vloer en richten zich op het onderlichaam, waar zich veel bindweefsel bevindt. De langzame, diepe stretch die je krijgt door houdingen lang vast te houden, is de beste manier om dit bindweefsel aan te spreken en te rekken: je spieren moeten ontspannen zijn voor dit kan. Iets dat bij Yang-stijl yoga niet lukt.

”Yin yoga teaches you how to really listen. You don’t get the opportunity to go in and out, jump around and find a distracted version of stillness within your practice. [Yin] brings long periods of time in an uncomfortable position, which then asks you to learn to ‘be’ to ‘accept what is’ in that given moment.” – Hope Zvara, blogger and yoga leader

Yin yoga is voor jou als je..

-dichter bij jezelf wilt komen
-op zoek bent naar balans en ontspanning
-als doel hebt je flexibiliteit te verbeteren
-niet op zoek bent naar een vermoeiende, spierversterkende workout
-geïnteresseerd bent in de meer meditatieve, spirituele zijde van yoga

Reserveer nu je plekje via info@yavanna.be of 0493 50 30 53.

De vrijdaglessen starten om 9u. De dinsdag lessen om 20u30. Een losse les kost 9,5 euro. De ganse reeks tot 6/4/2019 kost 95 euro. Start vanaf 11/1.

Jullie worden hierin begeleid door de liefdevolle kracht van Julie Zegers!

Kundalini Yoga

Kundalini yoga ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd is een hele oude traditie die van leraar op leraar werd doorgegeven. Tot Yogi Bhajan in de jaren zestig besloot deze yoga vorm naar het westen te brengen. Hij zag dat er heftige tijden waren en wou deze vorm delen om hoofd te bieden aan de uitdagingen van meer informatie, meer stress,… Het wordt ook de “householder” yoga genoemd. Je hebt veel eenvoudige sets die je op korte tijd terug meer vitaal doen voelen. Handig in drukke tijden. We laden ons op aan eeuwenoude wijsheden en ervaren er de helende kracht van. Het is de yoga van de ervaring, veel beter dan het uit te leggen is het ervaren en er zelf over oordelen! Voor mezelf en zovele anderen is kundalini yoga een schatkist om zachtheid en kracht, zijn en doen met mekaar te verbinden en meer vanuit je hart te leven.

Happiness is your birthright. Live it!

Yogi Bhajan

Wanneer:
woensdag 12 september tot 19 december (niet tijdens de herfstvakantie)
woensdag 16 januari tot 26 juni (tijdens de krokusvakantie, paasvakantie & op 1 mei is er geen les, 20 lessen in het totaal)

  • ochtend reeks: 9u00-10u15
  • avond reeks: 20u30-21u45

Prijs: Je betaalt 15 euro voor een losse les. Volg je de lessenreeks, dan krijg je 20% korting. Aansluiten kan op elk moment, het resterende lesgeld van de reeks wordt gerekend aan 12€ per les.
Locatie: Yavanna – Pastoor Bellonstraat 3, 3018 Leuven (Wijgmaal)
Inschrijven: call chat 0486/48.64.94 of email e-mail

[Yin _i=”1″ _address=”1″]
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
[/Yin]